≡ Menu

Roulette regels

Wij zullen beginnen met eerst de algemene rouletteregels uit te leggen.

Roulette wordt gespeeld met behulp van een wiel dat is verdeeld in 37 of 38 gelijke slots. De slots zijn genummerd van 1 t/m 36 en rood of zwart van kleur. Op wielen die worden gebruikt in Europa en veel andere delen van de wereld is er een ook een slot die groen is en wordt genummerd als nul (0). In de Verenigde Staten hebben de meeste roulette wielen nog een extra slot, dubbel nul (00).
(Europees en Amerikaans roulette)

De dealer van de tafel (ook bekend als de croupier) gooit een balletje rond in de bovenste rand van het wiel. De bal wordt gegooid met de klok mee, terwijl het wiel tegen de klok in wordt gedraaid. Als de bal vertraagt valt hij uiteindelijk in een van de 37 of 38 slots. Nu is er een getal geselecteerd.

De getallen op het wiel staan niet op volgorde maar zijn verspreid om zo een willekeurig effect te creëren. De zwarte en rode vakken worden om en om afgewisseld. Het wiel is dus eigenlijk een generator van willekeurige getallen.

Om het spel te kunnen spelen, moet de speler een speeltafel selecteren en chips kopen. De speler laat aan de dealer weten dat hij wil beginnen met spelen door geld op de speeltafel te leggen. Het spel stopt nu even, zodat de nieuwe speler in het spel kan komen.

De dealer zal het geld aannemen en vragen welke waarde de chips moeten hebben. Bij een roulette tafel hebben de chips verschillende kleuren. Elke speler krijgt een andere kleur. Deze gekleurde chips hebben geen verschillende waarden, maar deze bepaalt de speler dus zelf. Dit is afhankelijk van de minimale en maximale inzetten die toegestaan zijn aan de tafel. Een enkele chip kan de waarde hebben van 25 cent of meer. Als de tafel een minimale inzet heeft van € 5, dan is de minimale waarde die is toegestaan per chip 1 euro. Als het tafel minimum 2 euro is, dan kan een speler chips ter waarde van slechts 50 cent. Als het minimum van een tafel 1 euro is kun je al chips van 25 cent kopen, maar er zijn maar erg weinig tafels met zo’n laag minimum.

Wanneer de waarde van de chips is bepaald kan het roulette spel beginnen. De dealer schuift de chips naar de speler toe en deze is dan klaar om te beginnen met het plaatsen van zijn inzet.

Over het algemeen mag een speler niet inzetten voordat de dealer de tafel heeft leeggehaald. Ook de puck van de vorige ronde moet van de tafel af zijn (deze geeft aan welk getal de vorige ronde heeft gewonnen). Een speler mag blijven inzetten tot dat de dealer met zijn handen over de tafel beweegt en zegt dat er niet meer ingezet mag worden. “Rien ne va plus”.
Dit is de basis van de rouletteregels bij online roulette.

Inzetten

Er zijn nogal wat verschillende inzetten die een speler kan doen op de speeltafel.
Lees hiervoor verder op de pagina ll over inzetten bij roulette

Dit is de eerste pagina van de algemene rouletteregels