≡ Menu

Labouchere

Deze strategie wordt soms aangeduid als de “cross-out-methode”. Het werkt als volgt: begin met een kleine reeks getallen, zoals 1-2-3. Je inzet is het totaal van de eerste en de laatste nummers in de serie, in dit geval de som van 1 en 3, die is 4. Als je de weddenschap wint, vergeet je de 1 en 3 en je volgende inzet is 2, want dat is het enige getal dat over is in de serie. Mocht je een bet verliezen, dan voeg je een getal toe aan de serie. De serie wordt nu 1-2-3-4 en de volgende weddenschap zou dan 5 eenheden zijn. Wanneer alle getallen in de reeks zijn doorgestreept, dan win je het totaal aantal eenheden in de originele serie die in dit geval 6 eenheden (1 +2 +3) zou zijn geweest.

Het voordeel van deze aanpak is dat je maar 1 van de 3 weddenschappen hoeft te winnen om winst te maken bij roulette. Het nadeel is dat je niet heel vaak hoeft te verliezen om verlies te lijden. Als het geluk je tegen zit bij dit online roulette systeem, kan het je veel geld kosten.

Om escalatie tegen te gaan, kun je van een reeks hoge getallen twee lagere reeksen maken. Je zou bijvoorbeeld de serie 4-6-4-8-12 kunnen splitsen in twee series van 2-3-2-4-6. Dat lijkt misschien een goed idee, maar het probleem is dat je nu twee keer zoveel weddenschappen als voorheen moet winnen. Je moet nu niet een van de drie weddenschappen winnen, maar twee van de drie, totdat de twee series zijn afgerond. Met andere woorden, moet je nu spelen op een veel hoger winstpercentage dan normaal om beide reeksen op te heffen. Anders groeit de serie alleen maar langer en langer totdat je uiteindelijk op het punt zal komen dat je een heel hoog bedrag moet winnen voor een zeer lange periode. Aangezien deze methode normaal gesproken alleen wordt gebruikt voor weddenschappen met geld, heb je om te beginnen iets minder dan een 50% kans om te winnen (vanwege de nullen op het roulette-wiel). Je komt echt in de problemen als je een reeks verliest en niet onmiddellijk begint met een winst van 67%. Je bent dan voorbestemd om verder te dalen en verder achterop te raken en uiteindelijk failliet te gaan als gevolg van de toenemende behoefte aan een veel hoger percentage winst dan normaal te verwachten is bij online roulette.