≡ Menu

Wet van derden

Veel roulette systemen zijn gebaseerd op een theorie genaamd de “Wet van derden”. De wet van derden is een wiskundig principe dat gaat over willekeurige getallen. Het principe is eigenlijk dit: in de loop van 36 spins, zullen er gemiddeld slechts 24 van de 36 nummers worden gedraaid (de nullen zijn hier uitgeloten). Er zal altijd een derde van de nummers die niet worden gedraaid.

Er is maar 1 probleem met de zogenaamde “wet van derden” en dat is het feit dat het niet echt een wet is. Als het een wet zou zijn, zou het elke keer precies op dezelfde manier gaan. Echter, de wet van derden kan elke keer sterk afwijken. De wet van derden is alleen van toepassing op lange termijn. In ieder beperkte roulette zitting van 100-150 spins, zie je grote afwijkingen van de zogenaamde “wet van derden”.

Hoe hierbij voordeel te verkrijgen?

Sommige roulette strategieën proberen de speler een voorsprong te geven door op meer nummers te gokken. Zelfs goed geïnformeerde roulette spelers hebben de fout gemaakt te denken dat ze daadwerkelijk hun kans verhogen door op meer nummers te gokken. In werkelijkheid geven meerdere nummers absoluut geen hogere winstkans op lange termijn. Als je 24 van de 37 nummers dekt heb je uiteraard een betere kans op het winnen van die ene spin dan als je maar op 6 van de 37 nummers gokt. Echter, in de loop van een normale sessie kom je bedrogen uit. Want als je wint zou je winst 11 eenheden zijn en als je verliest, zou je 24 eenheden verliezen. Als je alleen op 6 nummers gokt, dan win je 30 eenheden en verlies je er maar 6 als je verliest. Dit moet je goed afwegen!